Cătina – alimentul minune

Pentru că este printre cele mai bogate alimente în Vitamina C, de două ori mai bogată decât măceşele şi de 10 ori decât citricele (100 grame de suc din fructe de cătină conţine între 400 şi 800 mg de vitamină C), cătina are foarte multe efecte benefice asupra organismului.

Pe lângă Vitamina C, cătina este bogată și în vitamina A, complexul de vitamine B (B1, B2, B6, B9, colină, inositol), vitaminele E, K, P şi F, celuloză, carotenoide (beta caroten – în concentraţie mai mare decât se regăseşte în morcovi, xanthophila), microelemente precum calciu, fosfor, magneziu, potasiu, fier, sodiu, acizi grași polinesaturați, uleiuri complexe din care se obţine uleiul de cătină, uleiuri volatile, flavonoide, pectine, taninuri, serotonină, aminoacizi, fitosteroli şi enzime.

Efect vitaminizant. Un pahar cu suc de cătină conține aproape toate mineralele și vitaminele necesare corpului uman, pe parcursul întregii zile. 

Efect antioxidant. Cătina ajută la neutralizarea radicalilor liberi, a substanţelor toxice din mediu şi prevenirea cancerului.

Efect imunostimultor. Cătina crește imunitatea, are proprietăţi antibiotice şi combate infecţiile bacteriene.

Efect depurativ. Consumul de cătină contribuie la eliminarea toxinelor, atât din sistemul digestiv, cât şi de la nivelul ficatului, contribuind la o mai bună funcţionare a acestora.

Efect antiinflamator. Cătina este un bun antiinflamator, nu doar la nivel intern, ci și extern.

Efect cicatrizant, hrănind pielea şi ajutând-o să se refacă. Crema de cătină este o soluție naturală foarte eficientă, dacă vreți să înlocuiți loţiunile de plajă obișnuite, din comerț.

Efect emolient. Crema pe bază de cătină înmoaie pielea şi ajută la refacerea ei.

Efect citoprotector. Cătina apără celulele organismului de tot ce este toxic şi nociv şi contribuie la menţinerea stării de sănătate a organismului.

Produse recomandate

Tinctură de cătină

Sirop de cătină


2 Thoughts on Cătina – alimentul minune
  Sipos
  2 Dec 2020
  6:21pm

  F bun

   bio
   14 Jan 2021
   10:26pm

   ☀️

Leave A Comment