Săpunuri naturale vs săpunuri industriale

Dorința de a fi curat este poate printre cele mai omenești dorințe. Așa că, în jurul ei, s-a construit o întreagă industrie de săpunuri, cosmetice și parfumuri.

Din păcate, însă, cele mai multe produse de pe piață, chiar dacă au un miros plăcut, uneori și un preț foarte bun, nu sunt decât niște detergenți sintetici, care nu țin cont de impactul asupra corpului uman (și mai ales al pielii).

Abia în momentul în care apar boli de piele, eczeme sau alergii, oamenii, la sfatul medicului dermatolog, aleg să devină atenți la ce este scris pe ambalajul săpunului cumpărat. Ingredientele de care trebuie neapărat să vă feriți sunt: ticlosan, SLS, SLES, parabeni, parfum, EDTA, care pun în pericol sănătatea pielii (fapt demonstrat științific și declarat de dermatologi), putând declanşa alergii şi boli grave precum psoriazis, eczeme sau astm.

Vă recomandăm, la fel ca și medicii, să folosiți săpunuri din ingrediente naturale, prietenoase cu pielea dumneavoastră, aşa cum sunt uleiul de măsline, uleiul de cocos, uleiul de ricin, mierea, untul de shea, gălbenelele, semințele de cacao. Vă mai recomandăm să vă masați pielea, în timp ce vă spălați, și să păstrați săpunul (spuma lui) pe piele cel puțin 60 de secunde, pentru a vă bucura de toate beneficiile unui săpun.

Este adevărat, un săpun bun costă 10 lei (ne străduim să vă oferim cele mai bune prețuri de pe piață), spre deosebire de unul obișnuit, industrial, care costă mult mai puțin. Însă pielea dumneavoastră este cel mai mare organ al corpului dumneavoastră, are o mare capacitate de absorbție a substanțelor și intoxicarea ei, pe termen lung, cu detergenți sintetici, este periculoasă.

Nu uitați că mai importantă decât curățenia trupului este cea a sufletului…

”De veţi trăi în curăţenie sufletească, va veni ziua când veţi auzi în voi glasul conştiinţei, al adevărului, îndemnându-vă să săvârşiţi numai fapte bune şi iubite de Dumnezeu! Atunci veţi trăi suprema fericire.”

Valeriu Gafencu

5 Thoughts on Săpunuri naturale vs săpunuri industriale
  dan scriban
  6 Jul 2021
  10:28pm

  Intr-Adevar, pielea e cel mai mare organ al omului, interfata dintre mediul exterior si organele interne.
  Are 7 straturi, si, prin sistemul limfatic, cu peste 700 de noduli limfatici dreneaza permanent, ce-i drept lent, dar eficace. multe impuritati, uneori metale grele.
  Copiii nou nascuti cu rinichii la inceput de drum (0-2 ani), dreneaza mai mult prin piele si, din acest motiv, vara, trebuiesc imbaiati zilnic chiar si de doua ori pe zi.
  Aici intervin sapunurile Dvs. Divin.
  Copiii rad mereu cand sint imbaiati…

  Ioan Muresan
  2 Dec 2020
  2:24pm

  Săpunurile naturale sunt mai sigure pentru sănătate și pielea noastră. Prioritățile ar trebui să fie curățenia și sănătatea, nu prețul sau mirosul plăcut.

  George
  21 Dec 2021
  11:33am

  La cat mai multe articole despre sănătate și pentru informarea consumatorilor sa ne deschideți ochii! La multi ani! Sper sa diversificați produsele de pe site cum au de exemplu cei de la mănăstirea Nera.

Leave A Comment